Werkwijze Osteopathie

"Een brede kijk, een goed alternatief"

T 0416 344 774

Werkwijze

“ Een brede kijk, een goed alternatief”

 

Eerste consult

Het eerste consult bestaat uit een uitgebreid vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek waarbij u “van top tot teen” onderzocht wordt, ongeacht de klacht. De osteopaat test alle bewegingssystemen op beweeglijkheid om erachter te komen waar in het lichaam de blokkades en bewegingsbeperkingen zitten die verband houden met uw klachten. Vervolgens worden de gevonden blokkades met u besproken en legt de osteopaat uit hoe deze konden ontstaan, hoe uw klachten verholpen kunnen worden en hoe u deze in de toekomst kunt voorkomen. Vaak wordt hierbij gebruik gemaakt van demonstratiemateriaal. Naast het lichamelijke onderzoek kan de osteopaat ook röntgenfoto’s, CT-scans of MRI’s bij het onderzoek betrekken om zijn diagnose te ondersteunen. Daarna volgt de behandeling, waarbij de osteopaat milde mobilisatie- en manipulatietechnieken gebruikt om de gevonden beperkingen op te heffen.

 

 

Vervolgconsult

Afhankelijk van de aandoening wordt een afspraak gemaakt voor een of meerdere vervolgconsulten, die steeds beginnen met een kort vraaggesprek over het verloop van de klachten na de vorige behandeling. Vervolgens vindt opnieuw een kort onderzoek plaats, waarna de behandelstrategie indien nodig aangepast wordt.

 

Kort consult

Tijdens een kort consult worden restklachten, eenvoudige klachten of recidiverende klachten die een kleine correctie nodig hebben behandeld.

 

 

Behandelduur

Meestal is er slechts een beperkt aantal behandelingen nodig om uw klachten te verhelpen. Dit verschilt per patiënt en is afhankelijk van de aard van de klacht. Over het algemeen moet er binnen 3 behandelingen een duidelijke verbetering optreden. Mocht dit niet het geval zijn, dan zal de osteopaat u adviseren om te stoppen met de behandeling.

Hebt u vragen of wilt u dat wij terugbellen?

MAAK EEN AFSPRAAK

√  Persoonlijke aanpak

√  Snel resultaat

√  Kort behandeltraject

√  Geen verwijzing nodig

√  Vergoeding uit aanvullende verzekering

Maak een afspraak

Grotestraat 21a
5141  JM   Waalwijk  
T 0416 344 774 
E
info@osteopathiepimklerkx.nl

Grotestraat 21a
5141  JM   Waalwijk  
T 0416 344 774 
E
info@osteopathiepimklerkx.nl