Wat is Osteopathie

"Een brede kijk, een goed alternatief"

T 0416 344 774

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een compleet en boeiend vak, dat voortdurend in beweging is. Osteopathie is gebaseerd op klassieke medische wetenschap en vormt de basis van manuele behandelmethodes zoals manuele therapie en chiropractie. Het is een manuele geneeswijze waarbij de oorzaak van klachten wordt gezocht in bewegingsverlies van gewrichten, wervelkolom, schedel en organen. Een osteopathische behandeling is gericht op herstel van de beweeglijkheid van deze delen van het menselijk lichaam.

 

"Find it, fix it and leave it alone”

 

Find it

Een osteopaat denkt en behandelt holistisch. Dat wil zeggen dat hij niet alleen het gebied onderzoekt waar de klacht zich voordoet, maar het hele lichaam (gewrichten, spieren, organen, etc.) betrekt in het onderzoek.

 

Fix it

Belangrijk binnen de osteopathische denkwijze is dat alles in het menselijk lichaam beweeglijk is, bewegen kan en vooral bewegen móét. Deze bewegingen variëren van groot (armen, benen en romp) tot heel klein (organen) en beperkingen in de beweeglijkheid kunnen leiden tot klachten.

Met milde behandelingstechnieken en zachte manipulaties probeert de osteopaat deze beperkingen op te heffen, waardoor de beweeglijkheid wordt hersteld en klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

 

Leave it alone

Na een behandeling heeft het lichaam tijd nodig om te “wennen” aan de herstelde beweeglijkheid en daarom zit er altijd enige tijd tussen de verschillende behandelingen. Het is mogelijk dat in de eerste dagen na een behandeling wat napijn optreedt, misschien zelfs op plaatsen waar u voorheen geen klachten had. Dit komt doordat uw lichaam tijd nodig heeft om zich aan te passen aan de correcties.

Hebt u vragen of wilt u dat wij terugbellen?

MAAK EEN AFSPRAAK

√  Persoonlijke aanpak

√  Snel resultaat

√  Kort behandeltraject

√  Geen verwijzing nodig

√  Vergoeding uit aanvullende verzekering

Maak een afspraak

Grotestraat 21a
5141  JM   Waalwijk  
T 0416 344 774 
E
info@osteopathiepimklerkx.nl

Grotestraat 21a
5141  JM   Waalwijk  
T 0416 344 774 
E
info@osteopathiepimklerkx.nl

Grotestraat 21a
5141  JM   Waalwijk  
T 0416 344 774 
E
info@osteopathiepimklerkx.nl